GLEDALIŠKI ABONMA

Cena abonmaja za 5 predstav: 65,00 €. Cena abonmaja za dijake, študente in upokojence: 55,00 €.

Na voljo je plačilo v dveh obrokih, v tem primeru, cena abonmaja znaša 70,00 €, oziroma za dijake, študente in upokojence 60,00 €.

sreda, 8. november 2017, ob 19.30, Kulturni center Rogaška Slatina


Boris Devetak in Žan Papič: BUH POMAGEJ

komedija

Smejmo se in Kosovelov dom Sežana

Režija: Danijel Malalan

Igrajo: Boris Devetak, Franko Korošec, Žan Papič

Dogodek je minil.

četrtek, 14. december 2017, ob 19.30, Kulturni center Rogaška Slatina


DAN NOROSTI

komedija

Špas teater

Režija: Boris Kobal

Igrajo: Nina Ivanič, Mirjam Korbar, Jaša Jamnik, Lojze Svete, Uroš Maček, Jernej Kuntner

Premiera: oktober 2017

Ekskluzivno! Ob 20 letnici Špas teatra se na oder vrača naša prva predstava.

Naša prva do konca zabavna komedija. Prav ta, ki je orala ledino zabavnega slovenskega gledališča in občinstvo vztrajno dvigovala s sedežev.

Pisalo se je leto 1997, prejšnje tisočletje … in na toplo jesensko soboto 26. oktobra …

… je padla nedolžnost. Začne se najbolj nora zgodba – o čem drugem kot o norosti. Skupaj z njo pa tudi dogodivščina špasnih komedij, ki traja že 20 let! Zakaj je tako posebna? Ker vam pričara vse, kar gledališče zmore – strasti, dramo, ljubezen, skoke čez plot, norost, resnice in laži … esenco teatra!

Dan norosti je komedija intimnega prijateljstva in zmešnjav. Navihana žena srednje složnega para zapelje moža druge žene in ko ta skoraj sočasno omreži še moža iz prvega para, se odnosi – milo rečeno – zapletejo. Na odru je napetost, ki se jo lahko vidi! In tako …

Doktor v psihiatrični bolnici sprejema novo tajnico, seveda ga zanimajo tudi njene druge kvalitete, znanja in sposobnosti … Vstopi žena, ki jo sobar iz hotela izsiljuje s fotografijami … Le kakšnimi?  Sobarja išče policija … Preoblečejo ga v tajnico … Kaj narediti s prvo … Najbolje je, da jo proglasijo za noro … Kdo? Inšpektor, ki nadzoruje doktorje v bolnicah … Ti so ja še najbolj nori …

“JASNO, DA SMO VSI NORI! LE TISTI NISO, ZA KATERE MISLIMO, DA SO!”

januar 2018, Kulturni center Rogaška Slatina


CJ Johnson: Pasji dnevnik CUCKI

komedija

Mestno gledališče Ptuj

Režija: Matjaž Latin

Igralci: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić

Premiera: 14. april 2016

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjeno kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju … V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Tako srečamo različne pasme psov: rotvajler, ki ima težave s sosedi, stari mešanec, ki odkriva ljubezen v pozni jeseni življenja, afganistanski hrt, od katerega se preveč pričakuje, saj je zelo uglajen in oblečen po zadnji modi. Hkrati je zelo ponosen na svoje sposobnosti. Sledi policijski pes, ki se spopada s kriminalom, kraški ovčar, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo in bi rad obdržal svoj celotno čredo. Če povzamemo, vsi liki izražajo glavne značilnosti človeškega značaja. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike.

februar 2018, Kulturni center Rogaška Slatina


Anton Tomaž Linhart: ŽUPANOVA MICKA

komedija

SNG Drama Ljubljana

Režija: Luka Martin Škof

Igrajo: Klemen Slakonja, Saša Pavlin Stošić, Rok Kravanja, Uroš Fürst, Nina Valič, Klemen Janežič, Janez Škof

Premiera: 22. septmber 2017

»Ti si lepa kakor roža, dolga kakor smreka, brhka kakor hrast, v tvojih tatinskih očeh en fant notri sedi, kateri v mene venkaj strelja. No, kako ti to dopade?«

Kdo ne pozna tega prvega odrskega in v slovenski komediji vse do zdaj le redko preseženega Anžetovega poskusa dvorjenja ljubljeni Micki? To dvorjenje po gorenjsko je v isti sapi neizmerno smešno in nadvse zgovorno. Anton Tomaž Linhart je z Županovo Micko, povzeto po takrat popularni Richterjevi dunajski veseloigri Die Feldmühle (Vaški mlin), v letu 1789, ko so Evropo pretresal učinki in posledice francoske revolucije, izvedel pravo malo kulturno in socialno revolucijo na odru ljubljanskega stanovskega gledališča. To je bilo dotlej rezervirano samo za nemščino in italijanščino, Linhart pa je s skupino prijateljev izobražencev uprizoril komedijo v domači govorici ter v duhu novih demokratičnih in svobodomiselnih teženj dokazal, da se slovenščina na odru enakopravno kosa z drugimi jeziki in da si kranjski narod zasluži umetnost v svojem maternem jeziku. Predvsem pa je dokazal, da ima na odru kaj povedati.
V kratki komediji v dveh aktih se je duhovito ponorčeval tako iz koristoljubnih špekulantov kot iz snobizma, tako iz lahkomiselnega in predrznega plemstva kot iz zapitih in podkupljivih državnih uradnikov, in pokazal, kako domiseln mora biti preprost kmečki človek, da se uspešno izogne grabežljivim krempljem, ki z različnih strani prežijo nanj. In pri vsem tem Linhartov pogled na družbene sloje ni črno­bel: med plemstvom so tudi poštenjaki (v tem primeru je to poštena ženska!), zdrava kmečka pamet pa sem in tja nasede praznemu videzu in lažnivim obetom. Najdragocenejše volilo Linhartove Županove Micke pa je samozavest; jezikovna, razredna, osebnostna in ne nazadnje tudi umetniška.

marec 2018, Kulturni center Rogaška Slatina


Goran Vojnović: ČAKALNICA

komedija

Kreker in SiTi Teater BTC

Režija: Uroš Fürst

Igrata: Janez Hočevar Rifle, Lado Bizovičar

Premiera: november 2017

Mitja je pred sklenitvijo sanjskega poslovnega dogovora, za katerega je dolga leta garal, a se nenadoma vse ustavi in znajde se v čakalnici skupaj z M.-jem, skrivnostnim starcem, ki o njem ve veliko več, kot bi smel vedeti. Z ekranov čakalnice Mitjo nagovarjajo ponudniki različnih rajev, tako na Zemlji kot v onostranstvu. Počasi mu postaja jasno, da se nahaja nekje vmes, med življenjem in smrtjo. Sprva želi nazaj, a ponudbe božanstev so vse bolj mamljive. Skrivnostni starec postaja ob tem vse bolj živčen, zdi se, da mu je veliko do tega, da Mitjo prepriča o smiselnosti življenja, časa za odločitev pa je vse manj. Prepričajte se, da je življenje tudi po smrti lahko komedija!

Save

Save

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !