OTROŠKI ABONMA

OTROŠKI ABONMA 2018/2019

Cena abonmaja: 18 EUR.

Cena vstopnice za izven: 5 EUR.

VPIS DO PRVE PREDSTAVE: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tajništvo in blagajna Kulturnega centra Rogaška Slatina, Celjska cesta 3a, 3250 Rogaška Slatina,  tel.: 818-2467, 041/392-112, e-pošta: zzkrs@siol.net.

sobota, 20.10. 2018, ob 10.00

Čarovnik Grega: GREGA IN FICKO, čarodejska glasbeno-animacijska predstava

sobota, 10. 11. 2018, ob 10.00

OŠ Franja Malgaja Šentjur: EMA PIPIFILIPI, plesna predstava

sobota, 19. 1. 2019, ob 10.00

Lutkovno gledališče Velenje: PRINCESKA NA ZRNU GRAHA, igrano-lutkovna predstava

Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov – Antonija in Serafine. Hoja po vrvi in žongliranje je v njuni izvedbi popolna polomija, salt še nista zvadila … Kaj naj z njima?! A pravita, da znata igrati lutke. Menda sta zvadila „Princeso na zrnu praha“. Pardon – graha! Pa poglejmo pravljico o princu, ki mora poiskati ta pravo nevesto …
Naša lutkovno-igrana predstava je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si srčno želimo, in ne pristajati na manj.
Poetika predstave izhaja iz podobe več kot 100 let starega potovalnega kovčka in gledalcem predstavlja način pripovedovanja pravljic na sejmih in tržnicah iz tega časa …

sobota, 9. 2. 2019, ob 10.00

Lutkovno gledališče Bobek: 1001 PRAVLJICA, lutkovna predstava

Deček ali deklica? Pravljica o prašičkih ali medvedkih? Ko gre vse narobe, Tadejo in Matejo reši knjiga v kateri je 1001 pravljica. Pogumno se odpravita skozi pravljični labirint.

Lutkovna predstava se začne z zgodbo o pridni deklici, ki jo mamica pošlje k babici in zgodbo o nagajivem dečku, ki se najraje potepa po gozdu. Junaka se znajdeta v vrtincu znanih pravljic, kjer se spopadeta z najrazličnejšimi ovirami. Z vztrajnostjo, pogumom in medsebojnim zaupanjem premagata vse preizkušnje in najdeta pot iz pravljic kot prijatelja. Njuna medsebojna pomoč ju obogati s spoznanjem o pomenu prijateljstva, ki je potrebno za skupno premagovanje ovir v vsakdanjem življenju.

sobota, 2. 3. 2019, ob 10.00

Družinsko gledališče Kolenc: ČAROVNICI IN KOVČEK, pustna predstava s plesno animacijo

Prijazna čarovnica Janjula od svoje stare coprniške tetke dobi lesen kovček, v katerem naj bi se skrivala čisto prava čarovnija. Še preden uspe pokukati noter, se kar od nikoder pojavi zvedava in nagajiva čarovnica Ankula in ji kovček prav po čarovniško vzame. Borba za kovček se spremeni v vrsto zabavnih plesnih in pevskih iger, ki so, vsaka posebej, začinjene s humorjem in s pravo čarovniško nagajivostjo!

Pokroviteljica otroškega abonmaja je Občina Rogaška Slatina.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !